نکات مهم برای انتخاب رنگ پارچه مناسب در استایل

نکات مهم برای انتخاب رنگ پارچه مناسب در استایل

نکات مهم برای انتخاب رنگ پارچه مناسب در استایل : یکی از مهمترین عوامل در انتخاب لباس ، رنگ آن است رنگ های مختلف برای موقعیت های مختلف مناسب است. از طرف دیگر رنگ ها می توانند بدن را متفاوت جلوه دهند و حتی روی پوست و مو تأثیر بگذارند.

طراحان ، تولیدکنندگان لباس و خیاطان حرفه ای با شناسایی مواردی مانند گروه سنی ، جنسیت ، وضعیت اجتماعی ، فرهنگی و مشاغل ، رنگ مناسب را انتخاب می کنند و بنابراین لباس های با کیفیت و مناسب برای هر گروه تولید می کنند.

نکات مهم برای انتخاب رنگ پارچه مناسب در استایل

نکات مهم برای انتخاب رنگ پارچه مناسب در استایل

 انتخاب رنگ اصلی (غالب)

رنگ اصلی (زمینه) لباس ، که رنگهای دیگری نیز در کنار آن قرار گرفته است ، باید رنگی باشد که بتوان با طیف وسیعی از رنگها ترکیب کرد برای این منظور ، رنگ های تیره و خنثی (سفید ، خاکستری و سیاه) بهترین انتخاب هستند و می توانند در کنار هر رنگی قرار بگیرند.

از رنگ های روشن نیز می توان به عنوان رنگ اصلی در لباس استفاده کرد اما بهتر است فقط از آنها برای ایجاد تنوع در رنگ لباس خود استفاده کنید زیرا رنگ های روشن توجه بیشتری نسبت به رنگ های تیره جلب می کنند.

تا حد امکان سعی کنید از رنگهای روشن با شدت رنگ بالا در محل کار استفاده نکنید. چشم از دیدن سریع این نوع رنگ ها خسته می شود. از رنگهای زنده روی قطعات کوچکتر از لباس استفاده کنید تا با استفاده از رنگهای ملایم و ساده کسل کننده به نظر نرسند.

نکات مهم برای انتخاب رنگ پارچه مناسب در استایل

توازن در استفاده از رنگ ها

حداکثر سه رنگ باید در لباس استفاده شود. استفاده زیاد از رنگ باعث شلوغی لباس می شود. به عنوان مثال کیف ها و کفش ها یک رنگ و لباس ها رنگ دیگری هستند.

رنگ ها باید به گونه ای انتخاب شوند که هنگام تماشای لباس احساس شود انسجام رنگ ها وجود دارد. به عنوان مثال ، برای ایجاد تعادل بین بلوز روشن و دامن تیره ، باید تیرگی دامن به نحوی روی بلوز ظاهر شود.

برای ایجاد توازن رنگی، باید گستره رنگ ها را در نظر داشت. مثلا گستره رنگی قرمز و سبز یکسان است. اگر در چیدمان رنگ لباس به یک اندازه به کار روند، لباس متوازن خواهد بود. اما نسبت زرد به بنفش، سه به یک است؛ یعنی رنگ بنفش باید با وسعت سه برابر نسبت به زرد به کار رود.

نکات مهم برای انتخاب رنگ پارچه مناسب در استایل

لباس ها را ست کنید

چیدمان لباس اصولی دارد و براساس سلیقه شخصی نیست. برای هر فرد بسته به نوع اندام و محیطی که لباس در آن پوشیده می شود ، نوع لباس و انتخاب رنگ مناسب متفاوت خواهد بود.

1) لباس های روز را ست کنید

  • از رنگ های روشن و طرح های شاد استفاده کنید.
  • از پارچه های طرح دار استفاده کنید.

2) لباس شب را ست کنید

  • از رنگ های تیره و هماهنگ با محیط استفاده کنید.
  • از پارچه های ساده و بدون الگو استفاده کنید.
  • روی لباس های شب رنگ تیره از تزییناتی مانند گلدوزی استفاده کنید.

نکات مهم برای انتخاب رنگ پارچه مناسب در استایل

3) ست کردن کلاسیک

از ترکیب رنگهای ملایم و اغلب تیره با هم و همچنین طرح های ساده و کلاسیک بدست می آید.

عوامل موثر در انتخاب رنگ لباس

1) تأثیر نور

رنگ ها در تغییر شرایط نوری متفاوت به نظر می رسند. بنابراین بسته به اینکه لباس در روز یا شب استفاده می شود ؛ تحت تأثیر نور مربوطه ، خرید کنید.

2) بافت پارچه

بافت پارچه در انتخاب رنگ مناسب بسیار مهم است. به عنوان مثال پارچه هایی از قبیل ارگاندی یا کتان را می توان نزدیک صورت قرار داد. در حالی که مثلا ساتن به علت خاصیت انعکاس نوری که دارد، باید با دقت بیشتری استفاده شود.

3) سن و جنسیت

  • رنگهای زنده بیشتر مناسب جوانان و رنگهای غیر اشباع مناسب افراد میانسال است.
  • هرچه سن کمتر باشد ، رنگهای روشن و شاداب مناسب تر هستند و هرچه سن بالاتر باشد ، رنگ های ملایم بهتر به نظر می رسند.

انتخاب رنگ پارچه

رنگ های مناسب لباس نوزاد

رنگ مناسب برای نوزادان، رنگ های روشن در ترکیب با رنگ سفید، مانند سفید و صورتی، یا آبی و سفید است. این رنگ ها لطافت و پاکی را القا می کنند. همچنین برای پاکیزگی لباس نوزاد باید رنگ ها بسیار روشن باشند.

رنگ های مناسب برای لباس کودکان

رنگ های اشباع ، پر جنب و جوش و روشن در کنار هم برای این گروه سنی مناسب است. مانند زرد روشن ، نارنجی ، سبز روشن ، آبی و قرمز روشن.

انتخاب رنگ پارچه

رنگ مناسب برای نوجوانان و جوانان

بسته به جنسیت ، انتخاب رنگ های مناسب متفاوت است برای ترکیبات دختران ، باید فضای شاد و با طراوت ایجاد شود. برای این منظور می توان از رنگ هایی مانند صورتی ، سرخابی و بنفش و … استفاده کرد.

باید فضای گرم ، پرشور و فعالی برای لباس های پسرانه ایجاد شود برای این منظور می توان از ترکیبات رنگی مکمل استفاده کرد. به عنوان مثال می توانید از رنگ های قرمز ، آبی و نارنجی استفاده کنید.

انتخاب رنگ پارچه

رنگ مناسب برای لباس مردانه (میانسال)

خاکستری های رنگی خنک با تغییرات تیره و روشن ، مانند: خاکستری آبی ، خاکستری سبز و قهوه ای و غیره ، فضای سنگین و با وقاری را ایجاد می کنند که برای این گروه مناسب است.

رنگ مناسب برای لباس زنانه

خاکستری های رنگی گرم همراه با تنوع تیره و روشن آن ها، مانند: قرمز خاکستری، نارنجی خاکستری، بنفش خاکستری و غیره، مناسب این گروه هستند. تضاد تیره – روشن رنگ های ملایم، ترکیبی متعادل به وجود می آورد که خسته کننده نیز نخواهد بود.

رنگ های زنده، نظیر فیروزه ای یا پرطاووسی، بنفش تند و غیره، رنگ های مناسبی برای خانم های مسن نیستند. این رنگ ها، حالت جوانی کاذب و نامطبوعی را ایجاد می کنند. البته استفاده مختصر از این نوع رنگ ها، ضمن رعایت تناسب با طرح پارچه و مدل لباس، خوشایند خواهد بود.

انتخاب رنگ پارچه

4) اندامها

پارچه های روشن، براق و زنده، در چند مایه رنگی و گرم، مناسب افراد لاغر هستند، زیرا فرد را درشت تر جلوه می دهند.

پارچه هایی با رنگ های تیره و مات ( خفته ) در یک مایه رنگی سرد، مناسب افراد چاق هستند و آن ها را لاغرتر نشان می دهند. البته باید دانست که ارزش و شدت رنگ ها بسیار موثر هستند. یک خانم درشت اندام هرگز نباید رنگ هایی با تفاوت زیاد را در تهیه یک لباس به کار برد.

اگر در رنگ آمیزی یک لباس، فضاهای مختلفی با رنگ های روشن پوشیده شود، چشم به سرعت از یک نقطه روشن به نقطه دیگر می رود و اندام کوتاه تر دیده می شود. مگر اینکه رنگ های روشن به مقدار لازم و در محل های صحیح به کار روند.

یک رنگ پوشیدن، اندام را کشیده تر و بلندتر نشان می دهد. دو رنگ متضاد در کنار هم، مثلا بلوز روشن و دامن تیره، دید عمودی را شکسته و قامت را کوتاه تر نشان می دهد.

انتخاب رنگ پارچه

5) فصل

رنگ های سیاه ، تیره و گرم نور و گرما را جذب می کنند و برای پاییز و زمستان مناسب هستند. رنگ های سفید و روشن نور و گرما را منعکس می کنند و برای بهار و تابستان مناسب هستند. البته دلیل دیگر این انتخاب متناسب بودن با محیط و شرایط است؛ زیرا هر فصل به رنگ خاصی نیاز دارد.

در فصل پاییز بیشتر رنگ های آجری، اخرایی، اکر، قهوه ای، عسلی و غیره در طبیعت دیده می شوند؛ بهتر است از چنین رنگ هایی در پوشش استفاده شود. اگر از رنگ های تند و زنده استفاده کنید، چون با محیط هماهنگ نیستند، چشم از دیدن آن ها خسته می شود.

اگر رنگ های پاییزی برای شما یکنواخت و خسته کننده است ، از آنها به عنوان رنگ اصلی استفاده کنید و از رنگ های زنده و شاد در قسمت های کناری (مانند: روسری ، کراوات و روسری) استفاده کنید.

6) موقعیت های شغلی و نوع فعالیت

الف) رنگ های مناسب لباس های خدماتی

بسته به خدمات نیروی کار، رنگ های متفاوتی استفاده می شود که بیانگر نوع کار است.

  • رنگ سفید: برای لباس های مراکز بهداشتی و بیمارستانی که بیان کننده آرامش و رعایت نظافت است.
  • انواع رنگ سبز: در لباس های سازمان محیط زیست، فضای سبز و اتاق عمل به کار می رود. رنگ سبز در تضاد با رنگ قرمز، باعث می شود بافت باز شده و رگ های خونی به خوبی دیده شوند. رنگ سبز، احساس آرامش را نیز القا می کند.
  • انواع رنگ قرمز: در لباس ماموران آتش نشانی به لحاظ القای حالت هشدار و خطر به کار برده می شود.
  • انواع رنگ آبی: در لباس های ماموران سازمان آب و شرکت های هواپیمایی به لحاظ وجود عنصر آب و آسمان به کار برده می شود.
  • انواع رنگ زرد: در لباس عوامل فنی سازمان های برق، گاز و تلفن برای ایجاد هشدار و آگاهی به کار می رود.

انتخاب رنگ پارچه

ب) رنگ های مناسب لباس های رسمی و اداری

در چنین محیط هایی، وقار و جدیت بسیار مهم است. از این رو باید از ترکیب های رنگی ملایم و خاکستری های سرد و گرم استفاده کرد. رنگ های روشن ملایم در کنار رنگ های تیره، ترکیب رسمی مناسبی را به وجود می آورند.

ج) رنگهای مناسب برای لباس ورزشی

ترکیب رنگ باید به گونه ای باشد که فضایی زنده و فعال را برانگیزد و انعکاس نور زیادی داشته باشد. از این رو ، رنگ های خلوص نهایی توصیه می شوند. مانند: ترکیب زرد فسفره ، بلوز زنده و غیره.

بعضی اوقات مجاورت بعضی از رنگها باعث ایجاد فضای پرنشاط مانند سبز و بنفش می شود و گاهی جنبه هشدار دهنده دارند. مانند لباس کوهنوردان و اسکی بازان در صورت تصادف با رنگ محیط قابل تشخیص است.

د) رنگهای مناسب لباس نظامی

در این لباس ها به علت استتار از لباس های هم رنگ با فضا استفاده می شود؛ رنگ هایی مثل: سبز، سفید، آبی، خاکستری، اکر، قهوه ای و غیره...

سخن آخر:

امیدواریم این مقاله مورد پسند شما قرار گرفته باشد و بتوانید بهترین رنگ پارچه را برای خود در نظر بگیرید همچنین میتوانید با کلیک برروی مدل لباس برای بلند نشان دادن قد از این مطالب هم دیدن کنید.شما میتوانید نظرات و یا پیشنهادات خودتون رو برای ما در پایین همین مقاله به اشتراک بگذارید.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *